در این مقاله به مبحث تاریخچه نقاشی ساختمان خواهیم پرداخت:
رنگ آمیزی ساختمان را میتوانیم یکی از روش های مهم برای ایجاد فضای جدید در ساختمان دانست چون هر خانهای بعد از مدتی برای اهالی آن کسل کننده می شود و نیاز به یک تغییر می باشد و بهترین راه ایجاد تغییر در فضای خانه، نقاشی ساختمان است. از طرفی میتوان رنگ آمیزی ساختمان را یکی از ارزان ترین روشها برای ایجاد تغییر و تحول در فضای خانه دانست.
ما در دوره ای زندگی میکنیم که پیدا کردن یک رنگ مناسب برای خانه که با روحیات و ذائقه شخصی اهالی خانه نیز هماهنگ باشد کار بسیاری راحتی است .
شاید برایتان جالب باشد که بدانید تاریخچه نقاشی ساختمان به بیش از 40 هزار سال پیش برمیگرد.!
حتی بعضی از پژوهشگران تاریخچه این نقاشی خانه را تا عصر انسانهای اولیه حدس زدهاند. طبق تحقیقات به عمل آمده انسانهای اولیه با استفاده از مواردی مانند: خون حیوانات، تنه و ریشه درختان، دیوار غاری که در آن ساکن بودند را رنگ آمیزی میکردند.
غار نشیانان و انسانهای اولیه برای تولید رنگ های متعدد ابزارهای مناسب را نداشتند و به اجبار با رنگ های خاکستری یا قرمز که مربوط به خود حیوانات بود دیوارهای غارهای خود را رنگ میکردند.
اما حدود 2000 سال پیش در مصر باستان رنگ های بیشتری بوجود آمد.

طبق شواهدی که از دیوار کاخ فراعنه مصر وجود دارد بیشتر رنگ استفاده شده در مصر باستان رنگ زرد بوده است . رنگ مدرنی که در آن زمان برای رنگ آمیزی ساختمان های خود استفاده میکردند.
مصری ها شش رنگ با ترکیب روغن یا چربی حیوانات با سرب، خاک، خون حیوانات و سنگ های نیمه قیمتی ایجاد میکردند که شامل رنگ های سفید، قرمز، زرد، سبز، سیاه و آبی می باشد. آنها این رنگ ها را برای نقاشی خانه، تولید پارچه با رنگ های متعدد استفاده می کردند.
نقاشی های و نگاره های دیواره ها در مصر همگی گواه این موضوع هستند.
کار نقاشی ساختمان در سال 1200 مشهور شد و در آن زمان بسیاری معتقد بودند که این کار می تواند به عنوان یک تجارت در زمان های آینده معرفی شود.
در قرن چهاردهم،
رنگ آمیزی ساختمان به عنوان یک صنف در انگلستان معرفی شد. و همین موضوع باعث شد که شغل نقاشی ساختمان به عنوان یک حرفه محترم در جامعه مطرح شود و برای خود استانداردهایی را تعریف کند. دو شرکت در آن زمان بیشترین امور نقاشی خانه را به عهده داشتند یکی «شرکت نقاش» و دیگری «شرکت استاینر» . بعد از گذشت چندین سال این دو شرکت بایکدیگر ادغام شدند و شرکت پرستاران نقاشان را بوجود آوردند که امروزه به عنوان اتحادیه نقاشان ساختمان شناخته می شوند.
تاریخچه نقاشی ساختمان در ایران
نقاشی ساختمان در ایران از هنگامی که شهرهای نوین به وجود آمد و در این شهرها، ساختمانهایی بهفرم اروپا ساخته شد، رواج یافت؛ البته ابتدا تنها پادشاهان و درباریان، کاخها و خانههای خود را میتوانستند رنگ کنند چون رنگهای مورد بهکارگیری از اروپا میآمد و در ایران تولید نمیشد؛ به همین دلیل هزینهی رنگآمیزی بسیار بالا میرفت و در توان هر کسی نبود تا خانهی خود را رنگ کند. اما به مرور زمان و با ساخت کارخانههای تولید رنگ در ایران، همه می توانستند خانههای خود را رنگآمیزی کنند.

براي آشنایی بیشتر با تاريخچه و سابقه صنعت رنگ در ایران به سال 1300 بر میگرديم كه استادكاران و نقاشان، رنگ مورد نياز خود برای رنگ آميزی كاخ ها و بناهای دولتی را با استفاده از مواد گياهی و معدنی به صورت دستی و با فرمولهای قدیمی توليد میکردند.
در سال 1318، اولين کارخانه تولید رنگ در کشور به نام «رنگسازی ايران» افتتاح شد. این کارخانه رنگ روغنی کارخانه ای را تولید و عرضه نمود. در آن دوران هنوز رنگهای روغنی کارخانهای با استفاده از روغنهای گياهی و پودرهای معدنی توليد میشـد و اين امر تا سال 1341 كه اولين محصول رنگ روغنی با استفاده از رزين الكيد توسط کمپانی پلاسكار به بازار عرضه گرديد، ادامه داشت.
رنگ پلاستيک بر پايه پلی وينيل استات برای مصارف ساختماني نيز براي اولين بار در سال 1338 توســـط شركت پلاسكار توليد و عرضه شد و پس از آن شركتهاي هاويلوكس، رنگين، ديروپ، سوپر رنگ از سال 1341 تا 1347 به تدريج، رنگ پلاستيك خود را به بازار عرضه نمودند.
میتوان گفت که سال 1344 آغاز کننده یک انقلاب عظیم در صنعت تولید رنگ ایران بود. سوپررنگ و پارس پامچال پا به عرصه تولید رنگ برای نقاشی ساختمان گذاشتند و محصولات جديدي مانند لاكهای روي چوب، رنگهاي هوا خشك و كورهای صنعتي و رنگهاي تعميري خودرو را به بازار عرضه کردند..
تولید رزین نیز در کشورمان سابقه طولانی داشته به خصوص از سال 1344 كه برای اولين بار رزين الكيد به وسيله رنگسازي ايران و رزيـن پلي وينيل استات نيز توسط پلاسكار توليد گرديد و پس از آن شركتهاي پارس سادولين، ديروپ ايران اقدام به توليد رزين الكيد و هو خست ايران به توليد رزين پليوينيلاستات همت گماردند. امروزه صنعت رزین ایران با بیش از 120 کارخانه و واحد صنعتی توانایی تولید بیش از 750 هزار تن از محصولات مرتبط با رنگ از جمله رزينهاي پليوينيلاستات و كوپليمرهای آن، انواع رزينهای الكيد و اصلاح شده آن، آمينو رزينها، انواع پلياستر غيراشباع، رزينهای اكريليك و رزين فنوليك است.
این بود تاریخچه نقاشی ساختمان.
در ادامه مقاله انفورگرافیک از روانشناسی رنگها برای آشنایی شما با رنگ ها قرار داده ایم:
محبوب ترین رنگ های نقاشی ساختمان در آمریکا
یکی از معروف ترین مجله های طراحی داخلی منزل در آمریکا نظرسنجی را بین مردم آمریکا برگزار کرده و از مردم خواسته است تا محبوب ترین رنگ های خود را نسبت به لیست ارائه شده انتخاب کنند و رنگ های زیر به عنوان محبو ترین رنگ ها انتخاب شد.
